Samenwerkingsprojecten

Samen met Bianca Verheij vorm ik het duo HARTHOREND

Bianca verzorgt met veel toewijding en passie mensen met dementie in Woonzorgcentrum Meerhoeve te Haarlem en heeft daar in de omgang met haar cliënten jarenlange ervaring en expertise in opgebouwd. Daarnaast is zij een natuurtalent in acteren en rollenspel.

Wij geven samen een Regietheaterworkshop waar wij rechtstreekse voorbeelden uit de verzorgings/verpleegpraktijk uitspelen. De deelnemers geven aanwijzingen om de zorg/verpleeghandelingen zo persoonsgericht mogelijk te maken. Dat wil zeggen: respectvol, zo plezierig mogelijk en rekening houdend met de wensen en behoeften van de cliënt. De basis voor dit Omgangstheater is voor ons het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg 2017 van Zorg Instituut Nederland, toegespitst op sociale vaardigheden bij het omgaan met mensen met dementie en hun naasten. Hoe kunnen professioneel handelen en luisteren met je hart samengaan?


Hoe beweeg je mee en bewaak je toch de veiligheid?
(Bianca rechts)

Zie ook:
http://www.dementie-winkel.nl/Workshop-Alles-naar-wens-van-Omgangstheater-duo-Harthorend


...............................................................................................


Ook werk ik samen met andere musici:


http://www.laterna-magica.nl/

Sinds december 2015 werk ik samen met mezzo sopraan Karin Dijkstra en pianist Gert Jan van der Kamp als trio LATERNA MAGICA. Als een toverlantaarn brengen wij muziek, verhalen en poëzie tot leven. We gaven twee huiskamer try-outs met een samengesteld kerstprogramma, waar het aanwezige publiek zeer enthousiast over was. Ook hebben we een mooi programma 'Het is de liefde!' over de liefde gepresenteerd voor een volle Allemanskerk in Oudkarspel. Ons verteltheater/muziek programma 'Een Midzomernachtsdroom' speelden en zongen we in 2016 in een theaterzaal in Heerhugowaard en is nu ook in ons repertoire opgenomen, net als 'Beestenboel' in 2017.Karin Dijkstra


Gert Jan van der Kamp


Optreden Kunst- en ambachtsmarkt Oudkarspel, 2016

Het kampvuur, de waterput in het dorp, het theater, de enige tv in de straat... plaatsen waar mensen bij elkaar komen om te luisteren naar verhalen. Verhalen van voorouders, de laatste roddels, een toneelstuk, een spannende serie. Laterna Magica gelooft dat mensen, grote en kleine, wel varen bij het luisteren naar verhalen. En ook, dat muziek een belangrijke rol speelt bij de verhalen door rechtstreeks tot het hart te spreken. Door als een toverlantaarn (Laterna Magica) de verhalen tot leven te wekken in een levendige vertelling, verweven met mooie muziek, brengen we de mensen samen. Net als bij dat kampvuur. Even op adem komen. En samen genieten van verhaal en muziek.

Trio Zemira (archief)

Trio Zemira bestond uit Stefan Terpstra, Karin Dijkstra en Melanie Aalders. Zemira komt uit het Hebreeuws en betekent: Lied. Trio Zemira speelde klassiek en licht repertoire(voornamelijk piano en meerstemmige zang). Samen met Trio Zemira heb ik twee voorstellingen gemaakt, waarin ik ben uitgenodigd als gastvertelster. De voorstellingen droegen de naam 'Repelsteeltje' en 'Kerst de wereld rond'.

Onderstaand enkele foto's uit 'Repelsteeltje', waarbij de dames spelen en zingen wat er verteld wordt. Deze voorstellingen werden uitgevoerd in de toenmalige muziekschool van Heerhugowaard, waar Stefan en Melanie allebei lesgaven (Stefan pianoles en Melanie nog steeds de musicalcursus voor kinderen).

Theatergroep Binnenste Buiten

Samen met Karin Dijkstra vorm ik theatergroep Binnenste Buiten. We hebben een toneelstuk voor jonge kinderen gespeeld dat nog steeds te boeken is:

‘Ik wil ergens anders wonen’

 Naar het gelijknamige prentenboek van Jonathan Emmett

 Ik wil hier graag thuis zijn

maar het hangt zo hoog dit nest

Laag bij de grond voelt een mol zich toch het best

Lees ook onze flyer: Binnenste_Buiten_flyer.pdf