Alles eindigt en begint met een verhaal


Volg ook mijn Weblog!
Klik hier
Welkom bij
Kom op Verhaal:

Ik ben Marieke van den Houten.
Trainingsacteur, specialisatie geriatrie, zingeving, conflicthantering

Op hoge leeftijd kunnen mensen te maken krijgen met verschillende aandoeningen tegelijkertijd. Er kan sprake zijn van de diagnose 'dementie', wat ook een verzamelnaam is. Wat is nodig? Bij deze meneer of mevrouw? Kan hij of zij (nog) duidelijk maken wat wenselijk is? In hoeverre lukt het de naasten om te leven met een partner die lijdt aan hersenschade met alle gevolgen voor het dagelijkse (samen)leven? Wie werkzaam is in de zorg weet hoe belangrijk maatwerk is. En inlevingsvermogen en de juiste interventies. Wat zijn die juiste interventies dan? Ik help en denk graag mee om tot dat maatwerk te komen. Door als trainingsacteur het effect van ons handelen zichtbaar te maken.

Ik werk ook 15 uur in de week in een Woonzorginstelling van Magentazorg, als ondersteunende medewerker Wonen en Welzijn voor mensen met dementie. Ook ondersteun ik wekelijks als vrijwilliger de activiteitentherapie bij behandel- en observatiekliniek Geriant in N-H.

Ik ben 62 jaar.

2018
Oprichting van regietheaterduo HartHorend, met ervaren verzorgende Bianca Verheij. Wij spelen op leer- en ontmoetingsplaatsen verhalen en situaties uit de praktijk van het leren omgaan met alle verschijningsvormen van dementie. Het publiek stuurt bij, stelt vragen en doet suggesties en wij laten het effect zien.  -----------------***-------------------***----------------------***--------------------Ook ben ik: Zingevingscoach


Een biografie is een levensverhaal van leven, leren en werken. Soms staat je leven stil door een ingrijpende gebeurtenis. Hoe pak je de draad van het 'gewone' leven weer op? Samen kijken we naar je ervaringen en wat ze voor jou betekenen. Mijn taak is uitnodigend luisteren en ondersteunende creatieve opdrachten voor jou ontwerpen zoals schrijven, tekenen, werken met kleuren, beeldmateriaal, muziek, zo je wilt eenvoudig rollenspel ('Hoe zég je dat nou?'). Op weg naar wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen.

Vanwege de uitgesproken toekomstgerichtheid werkt deze methodiek ondersteunend bij burn out, omgaan met ziekte, omgaan met levens- en zingevingsvragen. Naast aanvullende studie en opleidingen ben ik ervaringsdeskundige binnen deze levensgebieden.


Wat is gebeurd kan niet doorgroeien. Jij wel.

Wat ik tot nu toe heb mogen ontvangen over mijn werkwijze:
'Ik kon zo goed met mijn emoties bij jou terecht. Ik heb er heel veel aan gehad.' (Marjanne)
'Ik zie het niet meer als een probleem. Voor mij is het een uitdaging geworden.' (Sabine)
'Dit is precies wat ik nodig had.' (anoniem)

*******************************************************************************************************
                                                                                                        
Marieke van den Houten

Priemstraat 5
1825 KG ALKMAAR
Telefoonnummer: 072 - 5610771
06 - 48 48 44 32
komopverhaal@gmail.com
KvK-nummer: 55447279