Scholing

                    


 


             BIOGRAFISCH COACH

Vanaf 1 februari t/m april 2017: bij het Instituut voor Biografiek in Driebergen een voortraject voor de beroepsopleiding Biografisch Coach (coachen aan de hand van iemands levensverhaal)

Vanaf mei t/m sept 2017: individuele Post-HBO praktijkopleiding Biografisch coachen bij Instituut voor Advies en Opleiding Ans van Holst te Rotterdam. Deze opleiding is op CMI (Career Management Institute) en NOLOC-criteria gebaseerd (Vereniging voor loopbaanprofessionals)

 

 

                                        VERTELTHEATER

Om mij steeds verder te bekwamen in vertelkunst, zingen en spelen volg ik regelmatig een aanvullende cursus of training. Onderstaand een overzicht:

 • Chr. Pedagogische Academie Amsterdam 1978
  Specialisatie: Muziek, Dramatische Expressie, toegepast als groepsleerkracht in het speciaal basisonderwijs 1978 – 1988
 • Basisopleiding Clown, zaterdag- en avondtraining bij ’tiny heroes’ te Sloterdijk o.l.v. Charlotte Langemeijer (2001, 2002)
 • 6 Jaar privézangles bij Sabine Kirsten te Alkmaar, vanaf nov. 2016 tot 2020 lid van de schola Cappella Sancti Adalberti in de Egmonder Abdij o.l.v. Bram Verheijen. Ineke Mulder begeleidde mij in 2017 als coach in het solo zangwerk van de 12e eeuwse mystica Hildegard von Bingen


  hier sta ik rechts 🙂

  2018 t/m 2019: schola Hildegardis projecten o.l.v. Antje de Wit.


  Hildegard von Bingen concert in Haarlem

   

 • Cursussen stemexpressie, mime en elementair toneel bij het Instituut voor Dramatische Vorming te Amsterdam (1985-1987)
 • Vanaf 2005 tot heden volgde en volg ik harplessen bij Inge Siezenga, Marjan Deiman, Emilie Bastens, Colet Nierop en sinds april 2022 Anita Ramphal.
 • Naast het plezier bij het spelen en componeren, verken ik improvisatiespel binnen de toonsoorten.

  In september 2017 ben ik geaccrediteerd Godly Play verteller en begeleider geworden.                          TRAININGSACTEREN
  SPECIALISATIES: ONBEGREPEN GEDRAG, OMGAAN MET MENSEN MET DEMENTIE, ZIEKTEBEELDEN

   

  Vanaf 5-2-2014 de gecertificeerde en geaccrediteerde opleiding en vaardigheidstraining Mediation Trainingsacteur, georganiseerd door Mediation College Alkmaar in samenwerking met training- en castingbureau Act4you.

  Toelichting:
  Soms lopen conflicten zo hoog op, dat mensen kiezen voor mediation in plaats van de rechter. Een mediator kan helpen om tijdens een gezamenlijk gesprek gemeenschappelijke belangen zichtbaar te maken. Ik maak samen met een collega trainingsacteur ‘ruzie op maat’ in oefensituaties voor aankomende mediators. De conflictpartijen werken zelf naar een oplossing toe. De mediator is onpartijdig en gaat door middel van het stellen van gerichte vragen (vanuit verschillende interventie-modellen) onderzoeken wat eventueel het werkelijke probleem onder het conflict is. Zo kan gaandeweg het onderlinge uiten van verwijten veranderen in het steeds duidelijker kunnen aangeven wat nodig is om er samen toch uit te komen. Na de oefensessie geef ik concreet en bondig terug hoe ik als ‘conflictpartij’ de interventies heb ervaren.

   

  Afgeronde en gecertificeerde beroepstraining maart t/m mei 2015:
  STARTEN ALS TRAININGSACTEUR